Mysterieuze bloemenlegger Maastricht

pop met bloemen maastricht

 

Toen ik vanmorgen terugliep naar huis na een rondje met ons hondje, kwam ik bovenstaand tafereel tegen. Ik ben naar huis gegaan om m’n camera te halen, want hier moest een foto van. De afgelopen tijd heb ik al vaker op verschillende plekken bosjes bloemen gezien, die er echt bewust neergelegd zijn. Ik postte al eerder een foto van bloemen op een elektriciteitskastje.

Mysterieuze bloemenlegger

Ook bij het betonblok waar ik deze foto heb gemaakt, liggen regelmatig bosjes bloemen. Meestal al wat verdort en verwelkt. Alleen was er nog niet eerder een pop bijgelegd. Het is een fascinerende aanblik, met de rijp nog op de bloemen en het gezicht van de pop, maar ik krijg er ook een beetje kriebels van. Waarom heeft iemand dit zo hier, op deze plek neergelegd? En waarom legt deze persoon zo vaak, op verschillende plekken in de buurt, bosjes bloemen neer? Is het wel dezelfde persoon? Of zijn het er meer? In ieder geval heeft hij/zij mijn hart gestolen, door telkens zo zorgzaam een bosje ergens te leggen.

Zoektocht

Nu ben ik van nature al nieuwsgierig aangelegd, maar zo wordt het alleen maar verder aangewakkerd. Het is een plek waar ik toch vaker langs kom, maar ik zie nooit iemand. Behalve dan sporadisch de groep hangmannen die bij dit betonblokken zich een beetje vrolijkheid en moed indrinken voor ze weer verder gaan met hun leven van die dag. Maar nu het kouder wordt, zie ik hen ook niet meer zo vaak. Wie is dan toch de mysterieuze bloemenlegger? Als ik het te weten kom, lees je het hier.

En als jij iets weet, laat je het mij dan weten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.