Koetje boe

koeien op dinsdagmorgen

Als het even kan, probeer ik sinds de zomervakantie enigszins gestructureerd te sporten. Want hoe intensief een kampeervakantie ook is, met alle geloop, gewandel, gespeel en zo, er mogen toch wel een paar kilootjes af. En dus heb ik een oude liefde opgepakt, mede geïnspireerd door de Liefste vrouw:  fietsen. Gewoon, rondje fietsen op een racefiets, gedachten uit het hoofd laten waaien en tegelijkertijd genieten van het mooie Limburgse landschap.

Vandaag was het een klein rondje richting Meerssen, even een route-onderzoekje voor een volgende keer. Afstandje timen, je kent dat wel (of niet, maar begrijpen doe je het wel). Ik was zo waar ik binnenkort moest zijn, en bedacht een alternatieve route terug. Langs Uitspanning de Nachtegaal, met een fijn, straf, kort klimmetje (echt heel kort) op het einde.
Ik draai de bocht om en daar staan ze. Midden op de weg, een rust uitstralend die zijn gelijke amper kent. Koeien.
Niet op zaterdagmiddag zoals Kaandorp ooit zong, maar op dinsdagochtend. Bedaard, op de weg.
Ik minder maar vaart, want ik overzie niet helemaal of ik er wel langs kan. En ze zijn best groot. Een collega fietser komt me tegemoet en heeft dezelfde blik in zijn ogen. Verwonderd, en licht vrolijk over het tafereel, maar ook een tikkie bezorgd in de categorie “blijven ze wel bedaard?”.
We slalommen om beurt door de opening die de koeien ons laten, wisselen een blik en fietsen ieder onze eigen route weer door. Mijn blog indachtig, stap ik toch even af om een plaatje te trekken. Terwijl ik m’n toestel uit mijn wielren-shirt vis, laat meneer de Stier duidelijk blijken dat hij niet gediend is van paparazzi en zet gedecideerd een paar ferme passen mijn kant op. En hij is echt groot. Ik maak me uit de voeten naar een veiliger afstand, om toch deze foto te kunnen maken. Meneer de Stier blijft bedaard staan.
Ik spring op de fiets en rijd weer door, buitengewoon vrolijk van gemoed en een beetje verliefd op deze wonderlijke wezens.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.