Donderdags deuntje #5 Diana

Het was natuurlijk niet te missen, de afgelopen weken, want elke zender heeft er wel aandacht aan besteed. Het overlijden van Diana op 31 augustus 1997. En dat is alweer twintig jaar geleden.
Ik dacht terug aan het moment dat ik het hoorde. Op zich had ik niet specifiek veel met Diana, maar het bericht van haar verongelukken maakte toch behoorlijk indruk. Gisteren heb ik een documentaire gezien over die dagen na haar dood, en was vooral opnieuw ontroerd door haar twee zonen, die daar zo sterk en zo intens verdrietig achter de kist aanliepen.

Dit nummer van George Michael (ook al niet meer onder ons helaas) associeer ik altijd met de dood van Diana, omdat het in die tijd ook veel gedraaid werd. Maar in tegenstelling tot wat ik dacht, namelijk dat het voor haar geschreven was, heeft George Michael geschreven voor zijn geliefde Anselmo Feleppa, die een paar jaar eerder aan AIDS is overleden.
Hoe dan ook, het blijft een prachtig nummer van een even zo mooie cd (‘Older’). Je kunt het nummer luisteren op mijn Donderdags Deuntje playlist op Spotify.

Voor the people’s princess.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.